Ervaring:
Na mijn opleiding HRM ben ik mijn carrière gestart bij een telemarketingbedrijf in Haarlem, waar ik 4 jaar heb gewerkt. De eerste 2 jaar in het HR vakgebied en vervolgens 2 jaar als projectmanager, waarbij ik tevens 10 supervisors aan heb gestuurd.

De volgende 24 jaar heb ik in diverse functies gewerkt voor de grootste bloemenveiling ter wereld, Royal FloraHolland.
Ook hier ben ik gestart met HR werk, gevolgd door een aantal jaren als business analist

Business analist
Als business analist deed ik vooronderzoeken om te bepalen of een project haalbaar en rendabel was.

Projectmanager
Daarna ben ik zo’n 6 jaar in verschillende bedrijfsonderdelen werkzaam geweest als projectmanager. Het grootste deel van mijn tijd in de logistieke hoek, maar ook het opzetten van een nieuwe afdeling is een van mijn projecten geweest.

Teammanager
Vervolgens kreeg ik de kans om als teammanager aan de slag te gaan. Dit was een wens van mij, omdat ik – naast het aansturen van projectteams – mijn leidinggevende vaardigheden verder wilde ontwikkelen. Dit heb ik zo’n 3 jaar met heel veel plezier gedaan, waarbij ik aan verschillende afdelingen (planning, bedrijfsbureau en twee logistieke operationele teams) leiding gaf.

Zowel het bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van individuen, als medewerkertevredenheid van mijn medewerkers en het behalen van een vooraf vastgesteld teamdoel vond ik erg leuk om te doen.

Dienstenmanager
Mijn laatste functie was dienstenmanager, waarbij ik de logistieke aanvullende diensten die de veiling biedt en faciliteert in portefeuille had. Een greep uit de inhoud van deze leuke, veelzijdige functie:

  • Zorgen voor kwalitatief goede bestaande diensten
  • Tevreden gebruikers
  • Processen verbeteren
  • Ontwikkelen van nieuwe logistieke diensten
  • Begrotingen opstellen
  • Jaarplandoelen opstellen en bewaken
  • Marketingcampagnes voor deze diensten

Lean methode
In de laatste 3 functies heb ik vooral volgens de LEAN systematiek gewerkt. Deze methode helpt de probleemstelling helder te krijgen om  vervolgens op een gestructureerde methodiek toe te werken aan de oplossing. Doel is vaak kostenbesparing door onnodige stappen – waste – uit de processen te halen.