Processen verbeteren

Stoor jij je aan processen die naar jouw idee efficiënter kunnen werken? Denk je een kostenbesparing te kunnen creëren door het optimaliseren en structureren van jouw huidige werkprocessen? Heb je behoefte aan beschreven werkprocessen, zodat het werk op een eenduidige manier wordt uitgevoerd?

Ik help je graag deze slag te slaan om jouw processen verder te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door jouw processen te standaardiseren, waste uit jouw processen te halen en/of de lean systematiek toe te passen.

Ook wanneer er behoefte is aan het implementeren van geheel nieuwe processen, kan ik je daarbij helpen.

Wat kan ik voor je betekenen?

  • Vooraf een gesprek over jouw wensen t.a.v. procesverbeteringen
  • Opstellen van een concreet plan van aanpak
  • Kwantificeren van de eventuele kostenbesparing
  • Voorbereiden van de procesverbeteringen
  • Samen met jouw team de verbeteringen doorvoeren in bestaande processen
  • Procesbeschrijving opstellen
  • Borging van de nieuwe werkwijze in lijn
  • Meetinstrument implementeren om te verbeteringen te kunnen monitoren
  • Evalueren van de procesaanpassingen 

Ervaring:

Als processpecialist heb ik o.a. administratieve processen en planningsprocessen gestandaardiseerd en daarmee geoptimaliseerd. Het grote voordeel hiervan is, dat de processen minder foutgevoelig worden en collega’s het werk eenvoudiger van elkaar over kunnen nemen. Daarbij heb ik waste uit de processen gehaald, waardoor efficiënter gewerkt kon worden. Dit is vervolgens weer kostenbesparend.

Ook ben ik verantwoordelijk geweest voor het standaardiseren en verbeteren van de bedrijfsprocessen Beleidsbepaling, Control en Peoplemanagement van een grote businessunit van Royal FloraHolland.

Daarnaast heb ik in teams verschillende logistieke processen verbeterd, waardoor de productiviteit hoger werd en daarmee kosten worden bespaard.

Als ZZP‘er ben ik bij Universiteit Leiden in de afrondende fase om er samen met een team o.a. voor te zorgen, dat zij elkaar makkelijk kunnen vervangen bij verzuim, verlof of drukte. We beschrijven alle processen in hun vakgebied en borgen dat in een afdelingshandboek. Daarnaast speel ik een rol in het verbeteren van enkele processen, waardoor deze eenvoudiger, minder foutgevoelig en efficienter gaan werken.